16 Aralık 2016

Etli pırasa dolması








Pırasa dolmasını herkes bilmez cok güzel bi tadı var bi yiyen bi daha istiyor tafsiye ediyorum
Malzemeler
1 kilo pırasa
150 gr kıyma
1 demet maydanoz
1 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı dolosu salca
1 yemek kaşığı beber salcası
1 su bardağına yakın sıvı yag
Tuz beştürlü bul biber çeşni
2 limon
2 su bardağı sıcak su
Yapılışı
Pırasanın beyaz kısmını kesip yapraklarından ayıralım ve 3.4 bölelim haşlayalım doğrama tahtasına alıp ortadan kesip acalım tam kesmiyoruz diyer bi taraftan iç malzemeleri hazırlayalım cukur bi kabın içine limon hariç hepsini gerektigi gibi ekliyelim ve pırasayı dograma tahtasına bırakıp iç malzeme bırakıp rulo yaparak sarıyoruz iç malzemeyi az bırakıyoruz hepsini bu şekilde sarıyoruz tencereye diziyoruz üstünü bi tabakla kapatıyoruz ki acılmasın üstüne agılık bırakıyoruz ve kısık ateşte pişiriyoruz enson limonu iyice sıkıp suyunu üstüne ekliyip biraz daha kaynatıyoruz yemegimiz hazır afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder