16 Aralık 2016

Etli lahana sarması





Lahana sarmasını sevmeyen yoktur bide böyle deneyin cok seveceksiniz
Malzemeler
2 kilo lahana
1 adet kuru sogan
1 adet domates
1 adet sivri biber
1 demet maydanoz
200.300 gr kıyma
2  yemek kaşığı domates salcası
1 yemek kaşığı biber salcası
2 su bardağı pirinç
1 su bardağına yakın sıvı yağ
Tuz bulbiber beştürlü çeşni
Sumak
Yapılışı
Lahanaları haşlayalım cukur bi kabın içine malzemeleri sumak hariç sırasıyla ekleyelımve karıştıralım haşladığımız lahanayı darmak istediğimiz boyutta kesip doğrama tahtasına alıp iç malzemeyi üst kısma koyup rulo şeklinde saralım bütün lananayı bu şekilde sarıp tencereye dizelim ve ocaga alalım2.2.5 su bardağı sıcak suyu ekliyip kaynatalım sumağı1 su bardağı sıcak suda eşkisi cıksın diye bekletelim lanana piştikten sonra sumağı süzgeçe döküp suyunu tencereye ekleyelim bi taşım kaynatıp altını kapatalım dinlensin sıcak servis yapabilirsiniz afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder