19 Kasım 2016
Sade pirinç pilavı
hayırlı günler her yemeğin yanına mutlaka pilav yaparız cokta yakışır bazen olmazsa olmazımızdır küçük büyük cok severiz ama pilavı cokta tutturamayız aslında cok zor ve zahmetli degildir herşeyi ölçüsüyle yapınca cok kolay oluyor ve bi kac gün dolapta kalsada lezzetinden ödün vermez umarım sizde tarifini beyenirsiniz
pirinç pilavı Malzemeler
2,5 bardak pirinç
Yarım su bardagi sıvı yağ
1 yemek kaşgı kadar tuz
3 su bardağ su
2 kesme şeker
2.3 damla limon suyu
Yapılışi
Öncelikle yağımızı tencereye bırakıyoruz ısınsın pirinçleri yıkayıp içine döküyoruz ve kavuruyoruz piricler sertleşip beyazlıyana kadar kavuruyoruz kavurduktan sonra tuzunu ekliyip limonunu sıkıyoruz şekerinide atıp kaynayan 3.5 su bardağı suyu ekliyoruz kaynamaya başlıyınca altını kısıpkısık ateşte suyunu iyice cekene kadar bekliyoruz suyun cekince kapağını kapatıp dinlendiriyoruz ve pilavımız hazır olmuştur sıcak sıcak servis yapıyoruz afiyet olsun
not istege baglı şeker ve limon kullanılabilir güzel oluyor istemeyen kullanmaz kavurma işlemi güzel olursa kıvam tamamdır bu lokanta usulü şeker ve limon kullanılıyor
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder