17 Kasım 2016

Et yemeyenler icin tavuklu lahana sarması




Et yemeyenler icin tavuklu lahana sarmasi herkes et sevmeye bilir benim cevremde cok insan var yemeyen misafir geldiğinde ikram edince ben et yemiyorum diyince insan üzülüyor bilseydim yapmazdım diyorsun bunun için tavuklu yapmaya karar verdi cok ta güzel oldu tafsiye ederim
Malzemeler
1 400 g tavuk göhsü
2 yarim su bardagi siviyag
3 yarim cay bardagi zeytin yagı
4 1adet kuru sogan
5 1 demet maydanoz
6 2 yemek kaşigi domates salcasi
7 1 yemek kaşigi biber salcasi
8 2 kilo lahana
9 2 su bardagi piriç
10 tuz, karabiber,pul biber ve beş türlü
11su
11 1 subardagi sımak ( eşki olsun istiyorsaniz arttira bilirsiniz)
Yapilişi
Öncelikle tencereye su bırakıp kaynatiyoruz kaynayan suyun icine lahanaları birakip haşlıyoruz cok ezilmeden cıkarıp soğumaya bırakıyoruz icini hazirlamak icin cukur bi kap alıp icine tavukları kücük küp küp dogruyoruz ve sırasıyla diyer malzemeleri ekliyoruz ve iyice harmanlıyoruz bi taraftanda 2 subar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder