Hayırlı günler mevsimi geldi ve geciyor ve recelini yapmadan olmazdı kışın rahatlıkla tüketebilirsiniz dogal organik oldugundan cocuklarımıza güvenle yedirmeliyiz bi cok recel çeşitleri var ben bi kacını paylaştım zaman. Buldukça yaptıklarımı sizlerle paylaşıcam inşallah sizleri azda olsa memnun edebilmişimdir şeftali den hem recel hem meyve suyu hem komposto meyveli yoğurt. Daha bi çok çeşitte degerlendire biliriz herkes evinde yaratıcılıgında sınır tanımamalı isterseniz herşeyi deniyerek farklı lezzetler ortaya cıkarabilirsiniz ve benimle paylaşarak sizinde tarifini paylaşırım. Şimdi bu güzel recel tarimize gecelim
Malzemeler
2. 5. kilo şeftali 🍑
2 kilo şeker
1 tatlı kaşığı tereyağı
Yarım limon
1 çay bardağı su
Yapılışı
Önce şeftalimizi soymakla başlayalım kabuklarını soyup cekirdeklerini ayıralım ve elma dilim şeklinde soyalım cukur bi kabın içine dograyıp dilimlenme işlemini bitirelim ve üzerine şekeri ilave edip bi gece bekletelim şeker şeftali nin suyuyla birlikte eriyip sulansın. Hemen yapacaksanız 2.3 saat 🕒 dinlendirin derim suyunu versin şeftali 🍑 yoksa ocakta kısık ateşte eritip suyunu saldırın. Şeftaliyi Ocaga alıp kaynatalım orta ateşte kaynatıp katılaşmaya başlayınca suyu ve limon 🍋 sıkıp 5 dakika daha kaynatalım. Bu işlem 1 saati gecebilir. Kaynayıp koyulaşan recelimiz hazır demektir ve kavanozlara boşaltıp gazını sıkıca kapatıp kaldırıyoruz recelimiz hazır istediğiniz zaman tüketebilirsiniz
Afiyet olsun
Saglıklı günlerde tüketin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder