27 Eylül 2017

Et kavurması


Hayırlı günler sizlerde et sevenlerdenseniz bol bol et yemek isterseniz bu tarifimi mutlaka deneyin derim cok harika bi tatla yemeye doyamayacaksınız görünüşüyle de iştahları kabartan et kavurmamız et yemiyorum diyenlerin bile iştahını acıp eti sevdirecegine eminim özellikle cocuklarınıza yedirin yumuşacık oldugundan rahatlıkla yedirelim bilirsiniz isterseniz buzluğa atıp kahvaltıda kavurmalı yumurta yapabilirsiniz. Ayrıca pizza da kullanabilirsiniz. Bi cok Altarnatifle yemek yapabilirsiniz. Kurban bayramında evinizde ettinizle kavurma yapıp tüketebilirsiniz işte tarifimiz

Malzemeler
3 kilo kemiksiz et
2 tane defne yaprağı
300 gr arpa sogan
2 yemek kaşıgı tereyağı
1 yemek kaşığı salca
1 yemek kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı kaya tuzu
1 tatlı kaşığı çeşni
1 tatlı kaşığı karabiber
1 litre su

Yapılışı

Önce etimizi ve soğanı  tencereye alalım suyunu bi kısmını bırakıp Ocaga alıp kaynatalım kısık ateşte. Kaynamaya bırakıp en az yarım saat 🕒 sadece. 🐄 etimizi kaynatıp içine bişey atmıyoruz daha sonra tuz karabiber çeşni defne yaprağı tereyağı kekik atıp kaynatmaya devam ediyoruz kalan suyu ilave ediyoruz  Ve 1.30 saat kısık ateşte pişiriyoruz. Enson salcayı atıp iyiçe suyunu cektirip kavuruyoruz. Ve kavurmamız hazır

Afiyet olsun

Not etimizin içine ilk etapta tuz atmıyoruz sertleşmen ve buzlukta poşetleyip saklayıp yemeklerde kullanabilirsiniz




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder