06 Eylül 2017

ETLİ ACILI MOGOL

merhabalar arkadaşlar harika bi tarifle sofralarınızı güzelleştire bilirsiniz hem lezzeti hem sunumu hem farklılıgıyla ilgiyi üstünüze cekeceğiniz bi tarif mutlaka ikram ettikleriniz size tarifini soracaktır cok gördüğünüz bi yemek olmadıgından sevdiklerinize ve misafirlerinize ikram ettiginizde sorucaktırlar nerden aldıgınızı cok guzel ve lezziz yemek eminim sofralarınızın baş tacı olucak bu güzel yemegimizin tarifine gecelim

MALZEMELER

150 g nassange ( nadıl ) makarna haşlanmış
200 g krema
1 adet patates
yarım lavaş
3 dal maydanoz
1.2 dal Kıvırcık
1 adet papya biber
1 adet carliston biber
100gr kırmızı  et
2 yemek kaşığı acı sos
1 çay kaşığı ceşni
1 çay kaşığı kekik
1 yemek kaşığı soya sosu
svı yag

yapılışı

önce biberleri ince ince doğruyoruz tencereye 2 yemek kaşığı sıvı yağ alıyoruz  biberleri ekliyip kızartıyoruz
ayrı bir tavada etimizi  kızartıyoruz biberlerin üzerine döküyoruz ve kavuruyoruz ve acı sos kekik ceşni soya sosu ekliyip kavuruyoruz lavaşı ortadan kesip servis tapağına seriyoruz üzerine etimizi döküp bir kenara alıyoruz ve ayrı bir tencerede kremayı biraz pişirip suyunu cektiriyoruz ve haşlanmış nadıl makarnayı içine atıp 2 3 dakika kadar pişiriyoruz ve servis tabağının bi kenarına alıyoruz ve patatesimizi kızartıp servis tabagına ekliyip son olarak yeşilligimizi yıkayıp iki parmam kalınlığında kesip servis tabağına ilave edip tabağımızı hazırlıyoruz yemegimiz hazır
afiyet olsun

huzurdolu olsun hoşcakalın









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder