30 Haziran 2017

ev yapımı tereyağı




hayırlı günler kahvaltının olmazsa olmazı tere yağı bide evde yspılmışsa yemeye doyum olmaz balla karıştıtıp bütün gü  enerjini almış oluyorsun ve pilav poğaca acma bi cok şeyde kullanabilirsiniz
ve bi cok faydasınıda görmüş
 olursunuz tere yagı saglık acısından tüketmemiz gerekiyor bir cok kültürde var ama bi cokgumuz hala tüketmiyoruz sma cok faydalı bi yag ve cocuklar acısındanda baya faydalı bi nimet evde kolaylıkla yapabilirsiniz kendi yagınızı kendiniz evde yapıp rahatlıkla tüketebilirsiniz işte yapımı
malzemeler
1 kilo kaymak
buz 
2.3 litre su
yapılışı
beş litrelik bi bidonun içine kaymağımızı koyup içine suyumuzu alıyoruz ve calkalıyoruz sürekli calkalıyıp kaymağımızı parcalıyoruz ardından buz atıp calkalıyoruz bu işlem uzun sürebilir biraz sabırla caşkalamak gerekiyor yagın üstüne cıkması gerek parcalanan kaymak üste cıkıcaktır cıkan yağı topluyup ayrı bi su dolu kaba bırakıp elinizle toparlayıp tabağa alıyoruz ve dolaba kaldırıyoruz istediginiz zaman tüketebilirsiniz ayrıca tuz isterseniz atabilirsiniz
ve yagımız hazır afiyet olsun
not. buzlu su tereyagının yüzeye cıkmasını saglıyor suyu soguk olmasına dikkat edin ve saglıklı bi yöntemle tereyağının yapılışını verdim herkesin makinesi robotu yoktur eski usülle biraz zahmetli ama saglıklı yöntemle gösterdim ayrıca farklı tariflerimide 
blogumda yazıcam
hoşcakalın






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder