16 Mayıs 2017
arnavut ciğeri
hayırlı günler coğu insanın sevdiği coğu insanında sevmediği zorla bile yedirdiğimiz bi nimet ama faydalarını saymakla bitiremeyiz kansız vitaminsiz demir eksikliğinde d vitamini eksikliğinde yiyebileceğini bi nimettir Güzel yapıldığında herkese yedirebilirsiniz benim oglum yemezdi kız kardeşim yemezdi şimdihepimiz severek yiyiyoruz sizde yapmak isterseniz tarifimi deneye bilirsiniz umarım beğenirsiniz
malzemeler
300 gr ciğer
50 gr kuyruk yağı
4.5 adet biber
yarım cay bardağı sıvı yağ
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı kekik
1 tutam tuz
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 cay kaşığı karabiber
yapılışı
ciğeri yıkayıp tencereye alıyoruz ve suyunu cekinceye kadar pişiriyoruz suyunu iyiçe cekince ayrı bi tavada kuyruk yağını iyice eritiyoruz ister bostunu cıkarıp atın isterseniz icinde bırakın biber soğan küçük küçük doğrandıktan sonra kavuruyoruz icine sıvı yağıda ekliyoruz ve ciğeri üzerine katıp kavurmaya devam ediyoruz üzerine pulbiber kekik tuz karabiber katıp karıştırıyoruz ve kapagını kapatıp az daha kavurup altını kapatıp dinlendirip sıcak servise sunuyoruz yemegimiz hazır
afiyet olsun
not domates ve salcada kullana bilirsiniz
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder