16 Mayıs 2017

arnavut ciğeri


hayırlı günler coğu insanın sevdiği coğu insanında sevmediği zorla bile yedirdiğimiz bi nimet ama faydalarını saymakla bitiremeyiz kansız vitaminsiz demir eksikliğinde d vitamini eksikliğinde yiyebileceğini bi nimettir Güzel yapıldığında herkese yedirebilirsiniz benim oglum yemezdi kız kardeşim yemezdi şimdihepimiz severek yiyiyoruz sizde yapmak isterseniz tarifimi deneye bilirsiniz umarım beğenirsiniz

malzemeler
300 gr ciğer
50 gr kuyruk yağı
4.5 adet biber
yarım cay bardağı sıvı yağ
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı kekik
1 tutam tuz
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 cay kaşığı karabiber

yapılışı
ciğeri yıkayıp tencereye alıyoruz ve suyunu cekinceye kadar pişiriyoruz suyunu iyiçe cekince ayrı bi tavada kuyruk yağını iyice eritiyoruz ister bostunu cıkarıp atın isterseniz icinde bırakın biber soğan küçük küçük doğrandıktan  sonra kavuruyoruz icine sıvı yağıda ekliyoruz  ve ciğeri üzerine katıp kavurmaya devam ediyoruz üzerine pulbiber kekik tuz karabiber katıp karıştırıyoruz ve kapagını kapatıp az daha kavurup altını kapatıp dinlendirip sıcak servise sunuyoruz yemegimiz hazır

afiyet olsun

not domates ve salcada kullana bilirsiniz






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder