04 Şubat 2017
Lorlu pide
İyi akşamlar nefis nefis bi tarif deneyen sürekli yapacagına inanıyorum misafirlerime ikram ettim yiyenlerden tam not aldı gercekten cok güzel ve lezzetli oldu şiddetle tafsiye ediyorum günlerinize cok yakışıcak bi tat hem pıratik hem lezzetli daha önce denediklerinizi unutun ben hep yapıyordum bu kadar güzel olmamıştı bu şekilde deneyince tam lezzeti yakaladım mutlaka tafsiye ediyorum acil misafire beş cayın yanına canınız istediğinde yanına bi corba bi salata süper olur buyrun tarifine
Malzemeler
2 kilo un
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz maya ( yaşta olur)
1 paketten 50 gr eksik marğarin
İçi için
2.5 su bardağı lor peyniri
1.5 say bardağı sıvı yağ
1 demet maydanoz
1 adet kuru soğan (isteğe bağlı)
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pulbiberi
1 tatlı kaşığı isot
Yapılışı
Önce hamuru hazırlayalım cukur bi kaba unu koyup cukur acalım içine tuz maya atıp karıştıralım ılık suyla azar azar yoğuralım yumuşak hamur olucak iyiçe yoğurduktan sonra üzerini sitrejle sarıp üzerinide kapatalım ve iki katı olunca ya kadar dinlendirelim sonra marğarini eritip tekrar hamuru yoğuralım sonra hamuru alıp üçe bölelim beze yapıp kendini salmasını bekliyelim bu arada içini hazırlayalım cukur bi kaba loru tuzu sıvı yağı küçük doğranmış maydanozu alıp karıştıralım ve bi beze alıp elimizle acalım yumuşak hamur olduğundan şekil vermek kolay olucaktır hamuru uzatalım içine loru koyup kenarlarını üstüne katlayalım pide şekli olucak ve önceden ısıttığımız fırında 170 derecede kızarana kadar pişirelim diyer hamurları da bu şekilde yapıyoruz tepsiye yağlı kağıt seriyoruz pideleri dizip fırına veriyoruz ve kızarınça sıcak servis ediyoruz
Afiyet olsun
Not : hazır fırından hamur alarakta yapabilirsiniz içine marğarini koyup yoğurup evde de yada dışardaki fırında da yapabilirsiniz taş fırında daha güzel oluyor
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder