Malzemeler
Yarım paket marğarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
4 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı kakou
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Hindistan cevizi
Aldığı kadar un
Şerbeti için
1.5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
Yapılışı
Öncelikle fırını ısıtmakla başlayalım 170 dereceye ayarlayalım ısınsın sonra sıvı yağ marğarin cukur bi kaba alınır elle yumuşatılır ardından yumurta şeker kakou vanilya kabartma tozu eklenir biraz karıştırılır unu azar azar eklenir ve yumuşak hamur elde edilir ardından fırın tepsisi yağlanır ve hamurdan ceviz büyüklüğünde parcalar koparılır yuvarlanıp üstüne hafif bastırılıp tepsiye dizilir ve fırına verilir bu arada süt şeker ocağa alınıp kaynatılır kaynayınca ocaktan alınıp soğutulur ve kurabiyeler catlayıp pişince fırından cıkarılıp süte batırılıp hindistan cevizine bulanıp servis tabağına alınır ve dinlendirilir kurabiyemiz hazır
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder