Malzemeler
2 su bardağı piriç
1 su bardağı yıldızlı şehriye
1 yemek kaşığı tere yağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Sıcak su
Yapılışı
Öncelikle tencereyi ocağa alalım içine sıvı yağ ve tere yağını koyup eritelim ardından şehriyeyi koyup kavuralım iyiçe kavrulunça pirinçleri ekliyip kavurmaya devam edelim ve tuzunu atalım sonra üstünü geçene kadar su ekliyelim ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim suyunu çekinçe az daha su ekliyip ağzını kapatıp tamamen suyunu çekinçe altını kapatıp dinlendirelim ve sıcak servis edelim pilavımız hazır afiyet olsun
not şeker ve limon bırakabilirsiniz ben herzaman kullanmıyorum günlük tüketiğimiz için kalmıyor kimisi lokanta usulü istiyor
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder