05 Ocak 2017

Vumbar dolması






Yemiyenler için söylüyorum mutlaka deneyin cok güzel bi tat mutlaka sofralarınızda bulundurmalısınız
Malzemeler
3 adet vumbar
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salca
Tuz çeşni nane pulbiberi
1 adet soğan (isteğe bağlı)
100 gr kuyruk yağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 .2.5 su bardağı pirinç
Yapılışı
Önce cukurbi kap alalım içine küçük küçük dogranmış soğanı bırakalım üzerine sarımsakları doğrayalım pulbiberi nane çeşni tuz salca pirinç kuyruk yağı sıvı yağ bırakıp iyice karıştıralım ve vumbarı elimize alıp parmağımızla biraz içe doğru bastıralım iç malzimeyi üzerine bırakıp içe doğru dolduralım sürekli iterek iç malzemeyi dolduralım iç tarafı dışa cıkana kadar doldurma işine devam edelim ve diyer vumbarlarıda bu şekilde dolduralım uçlarını tutarak dikelim birbirine birleştirelim ve üzerine tuz döküp ovarak yıkayalım düdüklüye dolduralım 2.5 su bardağı su bırakıp ağzını kapatıp 40 dakika pişirelim pişen vumbarı servis tabağına alalım üzerine limon sıkarak servis yapalım yemeğimiz hazır afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder