04 Ocak 2017

Kat kat dolması

Değişik bi yemek arayanlar buyrun tarife severek yiyeceğiniz bi yemek olucak
sofralarınızdan ayıramayacagınız bi yemek
Malzemeler
15.20 adet katkat
1.5 su bardağı piriç
Yarım su bardak sıvı yağ
100 gr kuyruk yağı
1.5 yemek kaşığı salca
1 yemek kaşığı nane
1 adet kuru soğan
Tuz pulbiberi çeşni
Yapılışı
Katkatları iyice temiz bişekilde yıkıyoruz ve sıcak su döküp derisini temizliyoruz tertemiz olucak yada sıcaksu karbonata yatırıp temizleyin ve temizlik işlemi bitinde iç malzemeye geciyoruz cukur bi kaba piriç nane tuz kuyruk yağı pulbiber çeşni salça sıvı yağ kuru soğan bırakıp karıştırıyoruz ve kat katı alıp açık yerlerini birleştirip dikiyoruz az acık bırakıp iç malzemeyi bi kaşık bırakarak dikip kapatıyoruz kat katı bu şekilde tamamlıyoruz düdüklüye bırakıyoruz tencerede de yapıla bilir geç pişiyor tencerede ben düdüklüde pişiriyorum düdüklüde pişiriyorsanız hepsini dikip dolduruyor kapağını kapatıp bir saat pişiriyoruz ve pişen yemeği servis tabağına alıp sıcak servis yapıuoruz yemegimiz hazır afiyet olsun
Not: meşekatlıdır ama lezzetlidir denemeye deger tencerede geç pişsede lezzeti daha farklıdır afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder