31 Ocak 2017

Şehriyeli bulğur pilavı

İyi akşamlar sağlık açısındanda rahatlıkla yiyeceğimiz bi pilav piriç pilavından daha da düşük kalorisi var cocuklar pilavı daha cok seviyorlar ama bunu alıştırmamız lazım onlarında sağlığı önemli bizim içinbulgur pilavı alışkanlığını yaydırmamız gerekiyor her yemeğin yanına rahatlıkla yapabilirsiniz sizde yapmak isterseniz buyrun tarifine
Malzemeler
1 su bardağı tel şehriye
2 su bardağı iri bulğur
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salca
Tuz
Yapılışı
Öncelikle tencereye sıvı yağı bırakıp içine tel şehriyeyi bırakıp kavuruyoruz ve bulguru içine bırakıp tuzunu atıyoruz sonra biraz kavuruyoruz içine salcasını katıp az kavurup suyunu döküyoruz üzerini iki parmak gecicek sonra kısık ateşte suyunu cekinçeye kadar ağzını kapatıp pişiriyoruz ve pişinçe sıcak servis yapıyoruz
Afiyet olsun




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder