27 Aralık 2016
Patates canağı
Merhabalar arkadaşlar her seferinde ne yapsam diye düşünüyormusunuz Altarnatif bi tarif vericem sizlere hem lezzet ararayanlardansanız bu tarifi tafsiye ederim günlerde cok guzel yakışacak farklılık her zaman ilgi ceker sizlerde denemek isterseniz buyrun. Tarifine
Patates canağı
Malzemeler
4 adet patates
1 kase yoğurt
Yarım demet maydanoz
Tuz pulbiber
1.5 yemek kaşığı salca
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı çeşni
Yapılışı
Haşlamış oldugumuz patatesleri kabuklarını soyup cukur bi kaba bırakıp çatalla eziyoruz üzerine tuz çeşni bulbiber maydanoz ekliyip karıştırıyoruz tencereye sulandırılmış salcayla yağı koyup biraz kavuruyoruz ve patatesi karıştırıp elimiz yağa bulayıp yuvarlıyıp ortasını havuz gibi acıyoruz tepsiye diziyoruz bütün patatesleri bu şekilde yapıyoruz ve içine yogurdu dolduruyoruz üzerine salcayla yağ karışımından gezdiriyoruz hepsini bu şekilde tamamlıyoruz yemegimiz hazır afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder