24 Aralık 2016

Ispanaklı kömbe







Muhteşem bi börek arayanlara bunu tafsiye ederim cok güzel ve pıratik bi börek
Malzemeler
Yarım kilo ıspanak
1 adet kuru soğan
Yarım cay bardağı sıvı yağ
Tuz çeşni pulbiber
1 yumurta sarısı
Hamuru için
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı toz maya
2 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
3.3.5 su bardağı un
Yapılış
Öncelikle cukur bi kaba ılık su maya şeker bırakıp eriyene kadar karıştıralım üzerine tuz ilave edip unu azar azar ekliyelim ve sıvı yagıda ekliyelim karıştıralım unu azar azar ekleyip karıştıralım hamur ele yapışıcak bi hamur olucak sıvı yağla toparlayıp biraz dinlendirip ic malzemeyi hazırlayalım tencereye sıvı yağı alıp soğanı yemeklik dograyalım tencereye ekliyip kavuralım üzerine pulbiberinide katalım kavuralım ve ıspanağı küçük küçük doğrayıp tencereye ekliyelim biraz kavuralım tuzunu ekliyip kavurmaya devam edelim tepsiyi yağlayıp hamuru ikiye bölüp bi bezeyi tepsiye bırakıp içinde elimizle genişletelim tepsi boyundo olucak ic harçı hepsini icine döküp yayalım suyu fazla varsa süzebilirsiniz ıspanağın diyer bezeyi alıp üstüne göre açalım hamurla kapatıp üstünü yumurta sarısını sürüp önceden ısıtılmış fırında 170 derecede pişirelim pişen kömbeyi dinlendirip servis yapalım afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder