19 Kasım 2016
Tavuk haşlama
Merhaba bugünde sizin için tavuk haşlama yapicam cok lezzetli oluyor tavsiye ederim ben tavugu karışik kullandım butlada olur Sırtıylada olur siz hangisini kullanmak isterseniz kullana bilirsiniz mutlaka hafta da iki gün tavuk protein acısından cocuklarımıza yedirmeliyiz onların gelişme cağıdır cocuklarımıza eti sevdirmeliyiz ayrıca akşamları afif yemekler tercih etmeliyiz tavuk haşlamada bunlardan biridir diyet yağanlar tavugu haşlama tükettiğinden bunu rahatlıkla yiye bilir hem tok tutar hem protein ihtiyacını karşılar sizlerde yapmak isterseniz buyrun tarife
Tavuklu haşlama
Malzemeler
5 adet but
4 adet orta boy patates
Tuz az bul piber ( istege bagli)
1 kuru sogan
3 su bardağı sıcak su
Yapılış
Ocagin üstüne tencereyi alamım tavukları icine bırakıp biraz sıcak su ekliyip kaynatıyoruz tavuklar cok pişmiycek suyunu cekene kadar kaynatıyoruz icine tuzu ekleyim biraz daha kaynatiyoruz patatesleri dörde bölüp icine ekliyip biraz kavuralım daha sonra sıcak suyu ekliyip pul biberi de icine bırakıp soganı kabuklarını soyup pıcakla delelim icine bırakalım kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz ara ara karıştıralım patatesler ezilmeye başlamışsa altını kapatıp sıcak servis yapalım afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder