24 Kasım 2016
İşgembe kavurması
Buğünde cok severek yiyeceginiz bi yemek tarifi vericem katkat yemeği hem değişik hem lezzetli evlerinizin vazgecilmezi olacaktır eminim
Kat kat yemeği
Malzemeler
10 tane kat kat
Yarım su bardaği sıvı yağ (kuyruk yağıda kullana bilirsiniz)
Tuz pulbiber
6 tane biber
1 yemek kaşıgı domates salcası
Yarım yemek kaşigı biber salcası
Yarım yemek kaşıgı çeşni
2 adet orta boy kuru soğan
Yarım su bardağı su
Yapılışı
Önce kat kattan başlıyalım kat katların aralarını musluğun önünde yıkıyalım cukur bi kabın icine bırakalım bütün katkatları yıkayıp cukur kabın içine bırakalım üzerine kaynamış suyu dökelim ve üzerindeki deriyi temizleyelim sıcak su döktüğümüzden temizliği
Kolay olucaktır temizliği bitince ic kısmınıda temizliyip yıkıyoruz temcereye doğrayıp bırakıyoruz üstüne sıcak su bırakıp kaynatıyoruz suyu fazla olsun 1 saat kaynatıyoruz kaynatma işlemi bitince süzgece alıp bi kenara alıp tencereye yağı bırakıp üstüne biberi kuru soğanı ekliyip kavuruyoruz kavrulan biberle soganin üstüne katkatıekliyip kavurmaya devam ediyoruz iyice kavrulmalı ve üstüne tuzu pulbiberi çesniyi ve suyu ekliyip birazdah pişiriyoruz ve altını kapatıp biraz dinlendiriyoruz afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder