24 Kasım 2016

İşgembe kavurması

Buğünde cok severek yiyeceginiz bi yemek tarifi vericem katkat yemeği hem değişik hem lezzetli evlerinizin vazgecilmezi olacaktır eminim Kat kat yemeği Malzemeler 10 tane kat kat Yarım su bardaği sıvı yağ (kuyruk yağıda kullana bilirsiniz) Tuz pulbiber 6 tane biber 1 yemek kaşıgı domates salcası Yarım yemek kaşigı biber salcası Yarım yemek kaşıgı çeşni 2 adet orta boy kuru soğan Yarım su bardağı su Yapılışı Önce kat kattan başlıyalım kat katların aralarını musluğun önünde yıkıyalım cukur bi kabın icine bırakalım bütün katkatları yıkayıp cukur kabın içine bırakalım üzerine kaynamış suyu dökelim ve üzerindeki deriyi temizleyelim sıcak su döktüğümüzden temizliği Kolay olucaktır temizliği bitince ic kısmınıda temizliyip yıkıyoruz temcereye doğrayıp bırakıyoruz üstüne sıcak su bırakıp kaynatıyoruz suyu fazla olsun 1 saat kaynatıyoruz kaynatma işlemi bitince süzgece alıp bi kenara alıp tencereye yağı bırakıp üstüne biberi kuru soğanı ekliyip kavuruyoruz kavrulan biberle soganin üstüne katkatıekliyip kavurmaya devam ediyoruz iyice kavrulmalı ve üstüne tuzu pulbiberi çesniyi ve suyu ekliyip birazdah pişiriyoruz ve altını kapatıp biraz dinlendiriyoruz afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder