lafı uzatmadan tarifine geçelim
malzemeler
yarım kilo esmer bulgur köftelik
1 büyük soğan
yarım demet maydanoz
1.2 diş sarımsak ( isteğe bağlı)
2 yemek kaşığı domates salcası
1 tepeleme biber salcası
yarım çay bardağı zeytin yağı
yarım su bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı nane
3 yemek kaşığı isot
3 yemek kaşığı bulbiber
2 yemek kaşığı toz biber
2 yemek kaşığı tuz
yarım çay bardağı nar eşkisi
yapılışı
önce bulguru sıcak suyla üstünü az gececek derecede ıslatıp suyunu cektirelim kısır gibi yani ve bi kaba bulbiberleri katıp az suyla harmanlayalım ve salcalarıda bi kaba alıp az suyla harmanlayalım ve suyunu cekmiş bulgurun üzerine tuz salcalar biberleri naneyi döküp bekliyoruz sonra maydanuzu ince ve kücük doğruyup ilave ediyoruz robottan cekebilirsiniz soğanı robattan geciriyoruz ve bulgura ilave ediyoruz hepsini ilavedip yaglarını da ekliyip iyice karıştırıyoruz bir birine yedirip tüketecegimiz kadarını alıp gerisini dolapa kaldırıyoruz ayırdıgımız köftemizi bi parca koparıp sıkıp yeşillikli bi tabağa diziyoruz ve servise sunuyoruz köftemiz hazır
resturanda sadece kıyma makinesinden geciriyorlar varsa evinizde tanıdıgınız kasapta gecirtirseniz iyi olur yoksada biraz yogurarak kıvam vermeniz yeterli olucaktır
Afiyet olsun
sevgiyle kalın
püf noktası çiy köfteyi istediğiniz kadar hazırlayıp dolapta buz tutmayan difrizde saklayıp istediginiz zaman cıkarık yiyebilirsiniz ilk günkü kadar taze kalır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder