Malzemeler
4 paket pişmaniye
2 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş)
1 su bardağı antep fıstığı
yarım çay bardağı süt
2yemek kaşığı kaymak
1yemek kaşığı putra şekeri
yapılışı
önce cukur kaba pişmaniyeleri alalım ve ufak parcalara ayıralım üzerüne erimiş marğarin süt antep fıstığı ve putra şekeri kaymak ekliyip karıştıralım iyiçe toparlayalım ve kare şeklinde tezğaha serelim tezğahı putra şekeri ve antep fıstıgı serpelim ardından baklava dilimi şeklinde kesip dolaba kaldıralım her dilimi antep fıstığına bulayalım pişmaniye tatlımız hazır sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz
afiyet olsun
- not biraz meşaketli ve hassas yapımını tutturmak lazım dikkatli olmak lazım
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder