27 Nisan 2017

antep fıstıklı pişmaniye

Hiç böyle pişmaniye denedinizmi ben cok beyendim cok ama cok harika ötesi oldu her yaşa hitap eden bi lezzet misafirlerinize ikram ederken mutluluk duyacagınız bi tat cayın yanına kahvenin yanına lokum yerine ikram edebilirsiniz ben ikram ettim kimse ne olduğunu bilmiyordu yedikten sonra cok şaşırdılar ve kurabiye olduğunu düşünmüşler tadınca şok oldular tarif istediler sizlerde denemek isterseniz buyrun tarifine yapacaklar için bi beyeniyi haketmişizdir deyilmi
Malzemeler
4 paket pişmaniye
2 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş)
1 su bardağı antep fıstığı
yarım çay bardağı süt
2yemek kaşığı kaymak
1yemek kaşığı putra şekeri


yapılışı
önce cukur kaba pişmaniyeleri alalım ve ufak parcalara ayıralım üzerüne erimiş marğarin süt  antep fıstığı ve putra şekeri kaymak ekliyip karıştıralım iyiçe toparlayalım ve kare şeklinde tezğaha serelim tezğahı putra şekeri ve antep fıstıgı  serpelim ardından baklava dilimi şeklinde kesip dolaba kaldıralım her dilimi antep fıstığına bulayalım  pişmaniye tatlımız hazır sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz
afiyet olsun




  • not biraz meşaketli ve hassas yapımını  tutturmak lazım dikkatli olmak lazım

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder