09 Ocak 2017

Dilber dudağı

Şahane bi tatlı yaparken bi zevkle yapacagınız şerbetli bi tatlı bayramda aynı tariften sıkılmadınızmı baklava gibi cok yorulmadan Aca cagınız bir tatlı tadı harika oluyor eminim canınız tatlı istediğinde ilk aklınıza gelen tatlı bu olucaktır. Misafirim agırlayacaksınız günlermi yapacaksınız bu tatlıyı şiddetle tavsiye ederim. Cünkü kıtır kıtır cevizin tadını alarak yemek size zevk verecektir bu güzel tatlıyın tarifine gecelim
Malzemeler
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
2 yumurta
1 tutam tuz
1 yemek kaşığı sirke
Yarım paket kabartma tozu
4.5 bardak un
İçi için
1.5 su bardağı ceviz
Acmak için
Mısır nişastası
Şerbeti için
3.5 su bardağı şeker
3.5 su bardağı su
Yarım limon
Üzerine sürmek için
150 gr margarin
Yapılışı
Cukur bi kaba yuğordu sıvı yağı tuz sirkeyi alalım ve karıştıralım unu kabartma tozunu karıştırıp azar azar yoğuralı yumuşak bi hamur elde edelim ve dinlendirelim şerbeti için şeker su tencereye koyalım kaynatalım şerbeti kalınlaşınca limonu sıkalım ve ocaktan alalım hamura gecelim hamuru 24 beze yapalım 12 tanesini nişastayla birer birer acalım üst üste nişasta sürerek açalım bi tatlı tabağı büyüklüğünde acıp dizelim ve 12 bezeyi merdane ile birlikte açalım tepsi büyüklüğünde olucak ve bi bardak ile keselim içine çevizi elimizle cok küçük olmuycak şekilde kırıp hazırladığımız cevizden bırakıp yağlanmış tepsiye dizelim cok aralıklı olmayacak şekilde yerleştirelim ve diyer 12 bezeyide bu şekilde açıp tepsiye dizelim üzerine margarini eritip eşit şekilde sürelim önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 35.40 dakika pişirelim ve kızarmış tatlıyı fırından cıkarıp 5 dakika bekletip şerbetini eşit şekilde dökelim ve şerbeti tamamen çekene kadar bekletelim şerbeti cekince tatlımız hazır afiyet olsun
Not: cok zahmetli bi tatlı değil kolaylıkla yapabilirsiniz



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder