27 Ocak 2017

Ev yapımı lahmacun


İyi akşamlar lahmaçunu sevveyenin yoktur harika bi tadı vardır bide ev yapımı olunca içine ne girdiğini ne katkı olduğunu bilince gönül rahatlığıyla yiyile bilinir ben dışardan yemeyi sevmiyorum eti baharatı ne kadar sağlıklı ne kadar hijyenik olduğunu bilmiyoruz sizde benim gibi düşünenlerdenseniz tam sizlik bi tarif rahatlıkla sevdiklerinize ikram edebilirsiniz buyrun tarifine geçelim

Malzemeler
Hamuru için
3 kilo un
Tuz
Ilık su
1. 5 yemek kaşığı kuru maya
İç malzeme
1 kilo kıyma kuzu
1 demet maydanoz
2 adet domates
2 adet kuru soğan
1.5 yemek kaşığı domates salcası
1.5 yemek kaşığı biber salcası
1 yemek kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı isot
1 su bardağına yakın sıvı yağ
Yapılışı
Öncelikle hamurunu yoğuralım leyenin içine unu alalım elimizle cukur acalım içine tuz maya bırakıp karıştıralım suyu azar azar ekliyip karıştıralım yumuşak bi hamur elde edelim ve üstünü kapatıp iki katı olana kadar dinlendirelim bitaraftan içini hazırlıyalım önçe maydanozu yıkayalım robottan gecirelim daha sonra soğanı robottan geçirelim cukur bi kabın içine bıralalım kıymayı tuz baharatlar salcalarda eklenir ve domateside robottan gecirip ekliyelim ve iyice karıştıralım sıvı yağınıda ekledikten sonra ekşimiş hamurunu
Alalım 16 yakın beze cıkaralım ve merdaneyle acalım iç harçtan sürüp yağlanmış fırın tepsisine dizelim ve önceden ısıttığımız fırında kıyması pişene kadar bekletiyoruz ve cıkarıp sıcak servis yapıyoruz
Not: inçe hamur daha cobuk pişer temkinli olmak gerek sevdiklerinizle ağız tatıyla yemek nasip olur inşallah Afiyet olsun










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder