11 Aralık 2016

İşkembe dolması





  1. Cok güzel bi tat denemeden gecmeyin bi yiyen bidaha istiyor vazgecilmez bi tat

İşkembe ve vumbar dolması
Malzemeler
2 adet içgembe
1 adet bağırsak
İc malzeme
3 su bardağı pirinç
200 gr kuyruk yağı
Nane 2 diş sarımsak
2 yemek kaşıgı salca
Yarım su bardağı sıvı yag
Tuz sıcak su
İyne iplik
Yapılışı
Öncelikle içini hazırlıyalım cukur bi kabın içine pirinçi naneyi sarımsağı tuzu sıvı yagı salcayı ve kuyruk yağını küçük dograyarak ekliyelim ve karıştıralım sonra işkembeyi birbirine eşit getirerek keselim cok büyük olmuyacak sekilde keselim hepsini bu şekilde keserek hazırlayalım iyne ye ipligi takıp hazırlayalım ve ickembeyi alıp birlestirelim bi cucundan dikerek başlayalım az acık kalacak sekilde bırakalım acık kalan yerdeden iç malzemeyi 1 yemek kaşığı bırakalım ve dikelim kapansın iç gembenin diyer kalanınıda bu şekilde doldurup hazırlayalım ve bağırsaga gecelim bağırsağı ucunu elimize alalım ic malzemeyi uc kısmına bırakıp icine bastırarak dolduralım ic kısmı dışa cıkacaktır parmagınızla ice dogru iterek iç malzemeyi doldurun ve agzını dikin ve ayrı bi kabın içinde tuzla ovarak yıkayıp tencereye ekliyip ickembelwride üzerine bırakp üstüne sıcak su ve az tuz serperek ağzını kapatıp ocaga alalım iyice pişene kadar kaynatıyoruz düdüklüde yaklaşık 40.45 dakika alıyor tencerede biraz fazla kaynama süresi pişen vumbarı servis tabağına alıyoruz yemegimiz hazır yerken ipini cekin cıkıyor zaten afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder