01 Aralık 2016

Caylı kakoulu kek



Caylı kakoulu pasa gercekten cok güzel ve yumuşaçık lezzetli bi tarif denediğinize pişman olmayacağınız bi tarif oldu muhakkat denemelisiniz artık caylarınız kalınca israf etmenize gerek yok cok güzel kekler yapabilirsiniz. Ayrıca yoğurt süt kullanmak istemeyenler bu tarifi deneye bilir alarjisi olan arkadaşlar bu cözüm tamsizlik ve farklı altarnatif arayanlar bu tarifi deneye bilirsiniz buyrun tarifine
Malzemeler
1 su bardağı soğuk cay
1.5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kakou
3 yumurta
1 kabartma tozu
1 vanilya
2.3 su bardağı un
Yapılışı
Öncelikle yumurtanın akını cukur bi kaba alıp iyice cırpalım kabarana kar cıpma işlemini yapalım kabarınca icine şekeri ekliyip cırpmaya devam edelim iyice şekeri eritelim katı kıvam alıcak sonra yumurtanın akını ve  kakou hariç diyer malzemeleri ekliyerek bi taraftanda karıştıralım unu kabartma tozunu birlikte karıştırıp ekliyelim azar azar karıştırarak ekliyelim ve biraz kalınlaşınca unu keselim yağlanmış kek kalıbının içine dökelim cok az hamurundan ayıralım içine kakou ekliyip karıştıralım ve kek kalıbının içindeki harçın üstüne dökelim ve kaşıkla cok dibe gelmiyecek şekilde kaşığı rolu yapar gibi cevirerek kakouyu karıştıralım ve önceden ısıtılmış fırına koyalım vepişirelim yaklaşik 30 35 dakika pıcakla baka bilirsiniz ve pişen keki dinlendirip servis yapabilirsiniz afiyet olsun




Aşama aşama gösteriyorum umarım beyenirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder